Privacy Policy

SC SABDES SRL is registered under 36891 at the National Authority for the Personal Data Processing Surveillance.

According to the Romanian no. 677/2001 for the protection of personal data and freedom of circulation of these data SABDES SRL is obligated to manage your information in safety and only for the intended purpose.

The purpose of collecting data is to ensure our services, to provide support regarding your orders, to inform you about changes in the services we provide. 

You are not obligated to provide the data but they are necessary for placing an order.

Registered information is destined to be used by the operator and are not publicly displayed on the site or any other place. They are not made public. In conformity with Romanian Law no. 677/2001, you benefit from the right to acces and intervene on the data, the right to not be subjected to an individual decision and the right to address justice. Moreover, you have the right to opose personal data processing and ask for erasing of data. In order to exercise these rights, you can write a letter dated, signed and posted to this address Aleea Arinii Dornei, nr 9, bloc i 8, scara 1, ap 10, sector 6, Bucharest.

As you navigate the site, ad cookies will be placed so that we understand better what is of interest to you. Our website uses ad solutions provided by Google AdWords, Facebook Ads and AdRoll, which allow us to offer ads using remarketing and retargeting techniques from other websites, based on your interaction with  SABINNE.com. These remarketing and retargeting techniques do not imply collecting personal information such as name, phone number or delivery address. If you do not want us to use these techniques, please opt out. Any other kind of communication transmitted through our site (such as questions, comments, suggestions, or other messages of the sort) shall not be considered confidential. 

Your data shall not be transfered to other states.

If some of your data is incorrect, please inform us as soon as possible. 

UPDATE! Privacy Policy regarding the protection of personal data 

 

SABINNE ensures the safety of your private information and is GDPR compliant (EU Regulation No 2016/679 “General Data Protection Regulation” or “GDPR”), and also compliant with any other law with effect on Romanian teritory. We aim to make this a transparent process and therefore, we expose in this section of our website the ways in which we collect, use, transfer, protect your personal data when you choose to interact with us regarding products and serices we provide through our website or our mobile apps.

 

We reserve the right to update and modify this Privacy Policy, in order to reflect any alterations to the way we use your personal data, or any changes in legal requirements. In case of such changes, we shall update our Privacy Policy and display it on our website, which means you should check this section of our website on a regular basis.  

Who are we and how can you get in touch with us?

 

SABINNE is the commercial name (brand) of S.C. SABDES SRL, Romanian private company, based in Bucharest, sector 6, Aleea Arinii Dornei, no. 9, block i 8, ap. 10, 3rd floor, Registration No, J40/11756/25.09.2015, C.U.I/C.I.F: 35052363 (refered to as “SABINNE” or “We“). We are registered as operators of personal data at the National Authority for the Personal Data Processing Surveillance.

 

We are always open and want to offer any information you might need regarding the way your personal data is used, we encourage you to contact our Personal Data Protection Officer at contact@sabinne.com, or by post or courier at this address: Bucharest, sector 6, Aleea Arinii Dornei, no. 9, block i 8, ap. 10, 3rd floor, zip code 060795. 

What types of personal data do we work with?

 

In general, we collect your personal data directly from you, therefore you are in full control over the type of information you provide. For example, the information we receive from you is

  • when you create an account on our website www.sabinne.com, you provide your name, surname and email, 

  • when you purchase a product available in our online shop www.sabinne.com/shop, you provide your name, surname, email, delivery address and phone number, the size you require, your credit card  information, etc.

  • when you want to have a SABINNE item made to measure, you are invited to complete a form where you need to provide your name, surname, phone number, email, delivery adrress and your measurements (bust, waist, hips, back width, height), credit card information, etc.

 

We may also collect and use information regarding your behaviour while checking our website or our smartphone app in order to personalize your online experience and offer the best deals adapted to your profile. We invite you to learn more about this in the section regarding the purposes of the use of personal data. 

 

On our website and in the smartphone app we can stock and collect information in cookies and similar technologies, as is stated in the Cookie Policy

 

We do not collect and use sensitive data, included in the General Regulation regarding the special personal data protection. Also we do not intend to collect or use data from minors who have not yet turned 16.  

What are the purposes and reasons of personal data processing?

 

SABINNE uses your personal data with the following purposes:

 

1. To make sure it is able to provide its services for you.

This general purpose includes:

 

a) Creating and administrating your account on our website;

 

b) Processing orders (registering, validating, sending and billing);

 

c) Finding solutions to cancellations or any other problems that might occur when the order is placed, or when the goods and services are acquired;

 

d) Returning products according to legal requirements;

 

e) Returning the amounts payed for the returned products according to legal requirements;

 

h) Ensuring support for the orders you placed or for the goods and services SABINNE provides.

 

Processing your personal data for these purposes is in most cases necessary to conclude and execute a contract between you and SABINNE. Also, some processing is due to the fiscal accounting laws in action. 

 

2. To improve our services

We aim to permanently offer the best online shopping experience and for this, we may collect and use some information regarding your Shopping behaviour, we may invite you to complete online satisfaction questionairs after placing an order or we may run market studies by ourselves or with partners.

 

The reason for these activities is our legitimate interest to run a business, while always taking care that your fundamental rights and freedoms are not affected.

 

3. Marketing Purposes

We want to keep you posted about the best deals for the services and products you are interested in. To do that, we may send you any kind of message (such as e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.), containing general and themed information regarding similar or complementary products with the ones you have acquired , information regarding special offers or promotions, information regarding products you have added to the sections ”Shopping Cart” or ”Favourites” or have shown interest in purchasing, as well as other commercial communications such as market studies or surveys and we can display personalised recommendations on our website and  in the smartphone app.  In order to make available information of interest to you, we may use certain data regarding your Shopping behaviour (for example, the products you have visited or added to the cart or on the wishlist or purchased) in order to create a profile for you. We always ensure that the proccessing is done in total respect of your rights and freedoms and the decisions made accordingly do not have legal effects on you and do not affect you simmilarily in a significant extent.

 

In most cases, we make our marketing communications based on your prior consent. You may change your mind and withdraw your consent at any given time, by:

 

– modifying the settings in your personal account,

 

– accessing the link to unsubscribe that you find in all the messages you receive from us,

 

– contacting SABINNE by using the contact details described above.

 

In some cases we may base our marketing activities on our legitimate interest to promote and develop our commercial activity. In any situation that we use your personal information to ensure a legitimate interest of our own, we make every effort so that your fundamental rights and freedoms are not affected. However, you can ask at any time, by the means desribed above, to stop processing your personal data for marketing purposes and we shall oblige.  

 

4. To protect our legitimate interests

There are situations when we use or send out information to protect our rights and our commercial activity. These can be:

  • measures to protect our website and its users against cyber attacks;

  • measures to prevent and detect attempts to fraud, including sending information to the competent public authorities;

  • measures to manage certain risks.

The general reason for this type of processing is our legitimate interest to defend our commercial activity, making sure that all the measures we take guarantee the balance between our interests and your fundamental rights and liberties. 

 

Also, in some cases the reason for processing is the obligation to ensure the safety of the goods and values as suggested by the Law.

How long do we keep the personal data?

 

In general, we stock your personal data as long as you have an account on our website www.sabinne.com. You may ask for the deletion of some information or closing your account completely at any time and we shall accommodate these requests, except in the cases where the Law or our legitimate interests demand we keep this information.

Who do we send your personal data to?

 

Where be the case, we may send or offer access to your personal data to certain categories of third parties:

 

– postal/ carrier services suppliers;

 

– banking/payment services suppliers;

 

– marketing / telemarketing service suppliers ;

 

– market studies research suppliers;

 

– insurance companies;

 

– IT service providers;

 

– other companies that we work with to develop joint programmes of marketing for our goods and services.

 

In case we are confronted with legal requirements or if it is necessary to protect a legitimate interest, we may send some personal data to public authorities.

 

We ensure that the access to your personal data for third-party legal persons governed by private Law is realised in conformity with legal binds regarding data protection and confidentiality, based on contracts signed between us and them.

To which countries do we send your personal data?

 

In the present, we stock and process your personal data in Romania.

 

However, it is possible we may send some of your personal data to some entities in the European Union or outside it, including some countries that the European Commission has not yet recognised as having an adequate protection level of personal data.

 

We always take action to ensure that any international personal data transfer is carefully managed so that it protects your rights and interests. Transfers to service providers and third-parties shall always be protected by contracts and other warranties, such as standard European Commission contract clauses or the certification schemes like the Confidentiality Shield for the protection of personal data transfers within the EU to the United Stated of America. 

 

You may contact us at any time, using the contact details described above to find out more information about the countries we send your data to and the warranties we have in place regarding these transfers. 

How do we keep your personal data safe? 

 

We ensure the safety of your personal data by implementing adequate technical and organisational measures, according to industry standards.

 

Your data is processed using latest generation crypting algorithms and stocked on secure servers, ensuring at the same time data redundancy.

 

Processing online payments is done exclusively through PayPal and Wirecard platforms. SABINNE does not have access and does not stock any details regarding your credit cards.

 

In spite of measures taken to protect your personal data, we need to bring to your attention the fact that posting information online in general, or on social media, is not completely safe, and there is the risk that your data is seen and used by unauthorised third-parties. We cannot be held resposible for this type of vulnerabilities of systems that are out of our control. 

What are your rights?

 

The general regulation for the protection of personal data states your rights regarding your personal data. You may ask to have access to your data, correct some mistakes in our files and/or you may oppose processing your personal data. Also, you may complain to the competent public authority on the protection of personal data, or to address Justice. In any case, you can ask for the deletion of your personal data, or restrict the use of your personal data or to port your personal data. 

 

In order to exercise your rights, you may contact us by using the details above. Please keep in mind the following if you wish to exercise these rights:

 

Identity. We take all the accounts with personal data very seriously. For this reason, we ask you to send your requests regarding this type of registration via the email address provided in the SABINNE account. If you decide not to do so, we reserve the right to chck your identity by solicitating supplimentary information to confirm your identity.  

 

Honoraries. We shall not request a fee to comply with your solicitations regarding personal data processing, unless your solicitation to access personal information is ill-founded, repetitive and excessive, in which case we shall require a sum of money reasonable under the circumstances. We shall inform you with regard to our honoraries  before dealing with your request.

 

Response time. We aim to respond any request within 30 days maximum, except for the case when it is a very complicated request or in the case of multiple requests, in which case we respond in maximum 60 days. We shall notify you if we need more than 30 days to answer your request. We may ask if you can tell us exactly what you wish to receive or what is your main concern. This will help us act faster and shorten the response time.

 

Third-parties‛ rights. We dare not obligated to honour a request that might negatively affect the rights and freedoms of the persons at stake.

 

Your rights:

Regarding Access, you may ask us

  • to confirm whether we process your personal data or not, 

  • to give you a copy of this data, 

  • to offer other information on your personal data, such as the data we have, what we use it for, who we tell them to, if we transfer them abroad, how we keep them safe, for how long, what your rights are, how you can make a complaint, where we got those dataÎ, in case this section has not already answered those questions.

 

Regarding Rectification, you may ask us to correct or complete your personal data that is inexact or incomplete. It is possible to try to verify the data before correcting them.

 

Regarding the Deletion of data, you may ask us to delete your personal data, only if:

  • these data no longer serve the purpose they have been collected for; 

  • you have withdrawn your consent (in case the data processing was based on a consentual agreement); 

  • you are opposing the matter legally; 

  • these data have been illegally processed; 

  • we need to legally obide by this.

We are not obligated to answer your request to delete your personal data if your personal data is necessary to respect a legal obligation or to whithess, exert or defend a right in a court of Law. 

There are certain circumstances in which we are not obligated to honour your request to delete your personal data, although these two are the most probable circumstances where we refuse this solicitation. 

 

You must realise that before exercising this right, you need to download and save from your account on SABINNE all documents connected with your orders made on the www.sabinne.com, no matter if the billing was sent out to your name or a third-party. If you do not do this before exercising your right to deletion, you shall lose all that information and SABINNE cannot make this data available again because the process to delete your data and the SABINNE account  with all the information and documents is an irreversible process. 

 

Regarding the Restriction to process personal data, you may ask us to restrict processing your personal data only if:

  • their accuracy is contested (see the Rectification section), to allow us to check their accuracy;

  • their processing is illegal, but you do not want your data to be erased;

  • these data are no longer used for the purposes they have been collected but you need them to exert or protect a right in a court of Law; 

  • you have expressed your right to oppose, but the trial to decide whether our rights prevail is still under way.

We may continue to use your personal data after a restriction request, if we:

have your consent; 

  • need it to display, exert or defend a right in a court of Law; 

  • protect the rights of SABINNE or another person.

 

Regarding data Portability, you may ask us to supply personal data in a structured form, currently used and automatically read, or you may ask that this be ”ported” directly to another data operator, but only if: the processing is done under your consent or by closing and executing a contract with you and processing is done automatically.

 

Regarding Opposition, you may oppose the processing of your personal data at any given time, based on your personal situation, within our legitimate interest, in case you consider that your fundamental rights and liberties prevail.

Also, you may oppose at any time the processing of your personal data for direct marketing (including developing profiles), without invoking a reason, in which case, we shall cease this type of processing in the shortest time.

 

Regarding Automatic decision making, you may ask that you are not the object of a decision made automatically, but only when that decision:

  • legally affects you; 

  • affects you simmilarily and to a significant extent.

This right does not apply to the decision if that decision that has been made by autumatic desition making:

  • is needed in order to sign and run a contract with you;

  • is authorised by Law and there are adequate warranties for your rights and liberties;

  • is based on your explicit consent.

 

Regarding Complaints, you have the right to place a complaint with the Surveilance authority on personal data processing. In Romania, this is their contact:

 

The National Authority for Surveilance of Personal Data Processing 

Bvd General. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, zip code 010336, Bucharest, Romania

Telephone: +40.318.059.211 or +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

 

Feel free to contact the Surveilance Authority at any time, but please contact us first and we will make sure we make all the efforts to honour your request amiably. 

 

We kindly remind you that you may contact our Data Protection Officer by sending your request by email at: contact@sabinne.com or by post service/ courier at this address: Bucharest, sector 6, Aleea Arinii Dornei, no. 9, block i 8, ap. 10, 3rd floor, zip code 060795, with the mention: for the Data Protection Officer.

 

Politica de confidentialitate

SC SABDES SRL este inregistrata la numarul 36891 la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personale ca operator de date personale.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice (se precizează şi acest act normativ, după caz) SABDES SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este de a va putea asigura serviciile noastre, de a va asigura suportul privind comenzile dumneavoastra, de a va aduce la cunostiinta modificarile din cadrul serviciilor noastre si eventualele servicii noi pe care le oferim noi sau partenerii nostrii.

Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, dar acestea sunt necesare pentru finalizarea unei comenzi.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi nu sunt publicate pe site sau in alta parte si nu sunt facute publice. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa Aleea Arinii Dornei, nr 9, bloc i 8, scara 1, ap 10, sector 6, Bucuresti.

Pe masura ce navigati pe site, vor fi plasate cookie-uri publicitare astfel incat sa inteleaga mai bine ce anume din site-ul nostru va intereseaza. Folosim solutii de publicitate oferite de Google AdWords, Facebook Ads si AdRoll, ce ne permit sa va furnizam publicitate folosind tehnici de remarketing si retargetare pe alte site-uri, in baza interactiunii pe care a-ti avut-o cu site-ul SABINNE.com. Aceste tehnici de remarketing si retargetare nu implica colectarea informatiile personale, cum ar fi numele, adresa de email, numarul de telefon sau adresa de livrare. Daca nu doriti sa va livram publicitate folosind tehnici de retargetare, va rugam vizitati aceasta pagina pentru a opta sa nu mai primiti publicitate de la noi. Orice alt fel de comunicari sau materiale transmise prin intermediul site-ului (cum ar fi: intrebari, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel) nu vor fi considerate ca fiind confidentiale.

UPDATE! Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

SABINNE asigură protecția datelor dumneavoastră personale. Prelucrarea datelor personale de oferite de dvs. SABINNE este in deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României. Dorim să facem acest proces unul transparent, prin urmare, detaliem în această secțiune modalitățile prin care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

 

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care vaărugăm să verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate.

 

Cine suntem și cum ne puteți contacta?

 

SABINNE este denumirea comercială al S.C. SABDES SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, sector 6, Aleea Arinii Dornei, nr. 9, bloc i 8, scara 1, ap. 10, et. 3, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/11756/25.09.2015, cod unic de înregistrare fiscală C.U.I/C.I.F: 35052363 (în continuare “SABINNE” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

 

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul cu protecția datelor la adresa de e-mail contact@sabinne.com sau prin poștă sau curier la adresa București, sector 6, Aleea Arinii Dornei, nr. 9, bloc i 8, scara 1, ap. 10, et. 3, cod postal 060795– cu mențiunea: în atenția Responsabilului cu protecția datelor.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm?

 

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

  • atunci când vă creați cont pe site-ul www.sabinne.com, transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele

  • atunci când cumpărați un produs din stoc, din magazinul nostru online www.sabinne.com/shop, transmiteți nume, prenume, adresă de corespondență, număr de telefon, adresă de email, mărimea dorită, datele cardului bancar, etc.

  • atunci când doriți realizarea unui model SABINNE la comandă, pe măsurile dumneavoastră, sunteți invitată să completați formularul online și să furnizați: nume, prenume, telefon, adresă de email, adresă de corespondență, măsurile (bust, talie, șold, lățime spate, înățime)

 

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web sau a folosirii aplicației smartphone, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

 

Pe site-ul nostru web și în aplicația smartphone putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

 

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării?

 

SABINNE utilizează datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

 

1. Pentru prestarea serviciilor SABINNE în beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

 

a) Crearea și administrarea contului pe site-ul nostru;

 

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

 

c) Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

 

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

 

e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

 

h) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile SABINNE

 

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între SABINNE și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

 

2. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

 

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

 

3. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.), conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” sau secțiunea  “Cont/Favorite” sau ați arătat interes să le achiziționați, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetari de piață și sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

 

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

 

– Modificarea setărilor din contul de client,

 

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi,

 

– Contactarea SABINNE folosind detaliile de contact descrise mai sus.

 

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

 

4. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

 

– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor site-ului www.sabinne.com față de atacuri cibernetice:

 

– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

 

– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

 

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal?

 

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont pe site-ul www.sabinne.com. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

 

 Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

 

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

 

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

 

– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

 

– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

 

– societăților de asigurare;

 

– furnizorilor de servicii IT;

 

– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

 

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

 

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal?

 

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

 

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

 

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

 

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal?

 

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

 

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

 

Pentru efectuarea plăților online, procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul platformelor PayPal și Wirecard. SABINNE nu solicită și nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

 

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Ce drepturi aveți?

 

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

 

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

 

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, vă rugăm să ne transmiteți cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferentă contului SABINNE. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au ca scop confirmarea identității dvs.

 

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

 

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum 30 de zile, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum 60 de zile. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de 30 de zile. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

 

Drepturile terților. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

 

Drepturi vizate

În ceea ce privește Accesul, ne puteți solicita:

  • să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;

  • să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;

  • să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

 

În ceea ce privește Rectificarea, ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

 

În ceea ce privește Ștergerea datelor, ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; 

  • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); 

  • dați curs unui drept legal de a vă opune; 

  • acestea au fost prelucrate ilegal; 

  • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare.

 

Trebuie să aveți în vedere că, înaintea exercitării acestui drept, este necesar să vă descărcați din contul SABINNE și să salvați toate documentele aferente comenzilor efectuate de la SABINNE, indiferent dacă facturarea s-a efectuat către dvs sau către o altă persoană fizică sau juridică (cum ar fi: facturile). În cazul în care nu efectuați acest demers înainte de a vă exercita dreptul de ștergere, veți pierde toate aceste documente iar SABINNE va fi în imposibilitatea de a vi le pune la dispoziție, după caz, deoarece procesul de ștergere a datelor, respectiv a contului SABINNE, cu toate datele și documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

 

În ceea ce privește Restricționarea prelucrării datelor, puteți solicita să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;

  • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse;

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; 

  • v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

avem consimțământul dvs.; 

  • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; 

  • pentru a proteja drepturile SABINNE sau ale altei persoane fizice sau juridice.

 

În ceea ce privește Portabilitatea datelor, ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă: prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

În ceea ce privește Opoziția, vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

 

În ceea ce privește Luarea de decizii automate, puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

  • produce efecte juridice cu privire la dvs.; 

  • vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

  • Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

  • ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;

  • este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.;

  • se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

În ceea ce privește Plângerile, aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

 

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

 

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.   

 

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul cu protecția datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalități:

 

– prin e-mail la adresa:  contact@sabinne.com sau

 

– prin poștă sau curier la adresa: București, sector 6, Aleea Arinii Dornei, nr. 9, bloc i 8, scara 1, ap. 10, et. 3, cod poștal 060795 – cu mențiunea: în atenția Responsabilului cu protecția datelor.

Copyright © SABINNE     2020 All rights reserved